Kupiłem niedawno temu SG Golden Glow u Pana Niedźwieckiego, u którego do towaru nie można mieć żadnych zastrzeżeń i również tytoń był zawinięty w "złotko". Niewiele wcześniej u tego samego sprzedawcy kupiłem "samolocika" i był zawinięty w ten standardowy papier... Nie wiem od czego to zależy, ale jakościowo chyba nie ma znaczenia.jurandb pisze:Byłem w rzeczonym sklepie.
Coś jednak mi tam "śmierdzi". Oferują tytonie SG (ja chciałem kupić samolocika), bez banderol i w puszkach, które nie są hermetycznie zamknięte. Wicie - nie robią "psssst" jak się je otwiera. Co tego tytoń nie jest "zawinięty" w papier, jak to zawsze bywało w SG, tylko w jakiś taki na złoto pokryty papier.
Ktoś się z tym już gdzieś spotkał? Nie chiałbym za 45 zł zakupić jakiejś podróby SG.
Sherlock Holmes - Warszawa
Moderator: Moderatorzy
- ENGLISHMAN
- Fajkowy Dyskutant
Re: Sherlock Holmes - Warszawa
"Gdybym był komunistą albo chrześcijaninem, życie nie byłoby takie zawiłe. Mógłbym próbować narzucić innym ogólnikowe zasady moralności. Ale sens, jaki nadaje się własnemu życiu, to inna sprawa."
-
- Fajczarz Weteran
- Kontakt:
To że nie syknęło to akurat u sg nie taki wielki problem- zdarza się i wielokrotnie o tym na forum pisaliśmy.jurandb pisze:Byłem w rzeczonym sklepie.
Coś jednak mi tam "śmierdzi". Oferują tytonie SG (ja chciałem kupić samolocika), bez banderol i w puszkach, które nie są hermetycznie zamknięte. Wicie - nie robią "psssst" jak się je otwiera. Co tego tytoń nie jest "zawinięty" w papier, jak to zawsze bywało w SG, tylko w jakiś taki na złoto pokryty papier.
Ktoś się z tym już gdzieś spotkał? Nie chiałbym za 45 zł zakupić jakiejś podróby SG.
Papierki są różne, nie ma się co przejmować. Zastanawia mnie jednak brak banderoli (akcyzy), a ma następlowaną polską cenę 45PLN? Czy dostałeś paragon?
Jeśli nie to może mają oni jakieś lewe dojście do tych tytoni i może trzeba żądać obniżenia po cichu ceny na ten tytoń. Może też być tak że podczas przeprowadzki odkryli tytonie SG które już kiedyś w Polsce się pojawiły, było to wiele lat temu i właśnie w Sherlocu było ich całkiem sporo, z tej partii niewiadomego pochodzenia kupowałem balkan flake kilka lat temu. Może upychają to znalezisko między produktami z oficjalnej dystrybucji.. Tak sobie rzecz jasna dywaguję bo nie znam szczegółów.
moim cholernie subiektywnym zdaniem
----------------------------------
Amatorska Pracownia Wytwarzania i Reperacji Fajek
----------------------------------
Amatorska Pracownia Wytwarzania i Reperacji Fajek
-
- Fajczarz
Niestety mam smutne informacje od znajomego który współpracował z tym sklepem. Urząd Celny zrobił nalot na Sherlocka i skonfiskowali im ponad 1000 opakowań tytoniu ;/ Właściciel podobno zastanawia sie nad zwinięciem interesu.JSG pisze: Zastanawia mnie jednak brak banderoli (akcyzy), a ma następlowaną polską cenę 45PLN? Czy dostałeś paragon?
Jeśli nie to może mają oni jakieś lewe dojście do tych tytoni i może trzeba żądać obniżenia po cichu ceny na ten tytoń... .
Byłem wczoraj zobaczyć co sie stało i widać prawie pusate gabloty których trzymali tytoń. Zostały tam jakieś saszetki alsbo, larsenów itp. czyli te ogólnie znane i dostępne tytonie.
Na drzwiach wisi karteczka "sklep nieczynny do odwołania"
Historia smutna ale jeżli rzeczywiście mieli lewy towar to sprzedawanie go w centrum handlowym w środku Warszawy to tak jak sprzedawanie zioła pod komisariatem. Ktoś musiał się prędzej czy później tym zainteresować..
Damn it!
To rzeczywiście smutne.
Umknęło mi, czy Tabak Shop pod centralnym jeszcze istnieje czy się scalił z Sherlock'iem? Gdzie ja teraz kupię tytoń w Warszawie?
To rzeczywiście smutne.
Umknęło mi, czy Tabak Shop pod centralnym jeszcze istnieje czy się scalił z Sherlock'iem? Gdzie ja teraz kupię tytoń w Warszawie?
Tabak scalil sie z sherlockiem, na dole w Plaza jest jeszcze jedna traffica, niestety z tytoniami niefajkoowymi.Narcurion pisze:Damn it!
To rzeczywiście smutne.
Dodatkowo - w podziemiach pod rondem kolo Dworca centralnego (przy zejsciu do wkd w strone placu zawiszy) jest kiosk gdzie maja jako taki wybor tytoni.
Mam nadzieje jednak ze Sherlock sie podniesie, byl moim ulubionym sklepem, a przeplacac w fajce na kruczej nie mam ochoty
Mariusz Siomek
-
- Fajczarz
Tabak i Sherlock to były sklepy jednego właściciela. Sprzedawca z Tabaku pracuje teraz na dole w tym drugim sklepie w Millenium Plaza
Bylem dzis, bylo niestety zamkniete.Perry pisze:Tabak i Sherlock to były sklepy jednego właściciela. Sprzedawca z Tabaku pracuje teraz na dole w tym drugim sklepie w Millenium Plaza
Natomiast od jutra maja znowu otworzyc, mam nadzieje ze przerwa ta byla spowodowana wedrowka po towar.
Bo na polkach.. pustki.
(a MUSZE kupic SG Commonwealth)
Mariusz Siomek
-
- Fajczarz
Sherlock Holmes znowu otwarty
Złe wieści są takie że z tytoni mają tzw. "standard"

-
- Fajczarz Weteran
Jako,ze jutro udaję się do m.st Warszawy proszę Kolegów o informację taką , czy warto fatygować się do Sherlocka w celu zakupów tytoniowych. Tak mi się marzy Rattary,s MF albo jakaś Va z oferty Dystrybutorzy.pl znaczy F&T, Ashtley albo inne mniej dostępne a ciekawe tytonie włączając w to aromaty. Gdyby ktoś miał rozeznanie i aktualne dane.
Prawda jest taka ,że nie chce mi się przebijać np. z Czerniakowskiej w okolicę DC aby stwierdzić ,że widzę Bareny, Tillbury albo Alsbo i niczego innego, co mógłym dostać w Gdańsku. Tedy proszę o pomoc.
Prawda jest taka ,że nie chce mi się przebijać np. z Czerniakowskiej w okolicę DC aby stwierdzić ,że widzę Bareny, Tillbury albo Alsbo i niczego innego, co mógłym dostać w Gdańsku. Tedy proszę o pomoc.
-
- Początkujący
Rattray's jest zwykle w ciągłej sprzedaży, F&T ani Astley'a raczej nie stwierdziłem nigdy, z nowości to pojawiły się 'bulki' po 125 gr od Dan Tobacco. Po drodze możesz jeszcze zahaczyć o fajkę na Kruczej podobny asortyment.
-
- Fajczarz Weteran
Byłem, widziałem, kupiłem.
Oferta Sherlocka może nie jest nokautująca , ale z całą pewnością ta trafika posiada asortyment bardzo szeroki i dla większości (przynajmniej takich prowincjuszy ja jak ja) bardziej niż satysfakcjonujący.
Tytonie mniej oczywiste (bardzo szeroki wybór Planty, Mcbarena, Dunhill), tytonie rzadkie ( Dunhill Flake) no i pełen SG( na Polskę ofc;)) z niektórymi cenami jeszcze za 42 zł. Rattary,s wszystko.Brak tylko nowej oferty dystrybutorzy.pl i G&H ( Peterson jest. Nawet zanikający 3P)i właściwie to jedyna różnica asortymentowa w porównaniu do trafiki internetowej np. Fajkowo.pl. Pan z obsługi pomocny. Nie ma płacenia kartą.
Z punktu widzenia trójmiejskiego "pajp's paradajs". Polecam.
heh...zaczynam rozumieć to wysublimowanie niektórych Kolegów z Warszawy. Oni mają to wszystko, co gdzie indziej nieosiągalne od dawna i zdążyło im się to nieco przejeść. Wszak fajka to tylko powód do ustawicznych poszukiwań.
Żeby nie było to zazdroszczę tego komfortu .
Oferta Sherlocka może nie jest nokautująca , ale z całą pewnością ta trafika posiada asortyment bardzo szeroki i dla większości (przynajmniej takich prowincjuszy ja jak ja) bardziej niż satysfakcjonujący.
Tytonie mniej oczywiste (bardzo szeroki wybór Planty, Mcbarena, Dunhill), tytonie rzadkie ( Dunhill Flake) no i pełen SG( na Polskę ofc;)) z niektórymi cenami jeszcze za 42 zł. Rattary,s wszystko.Brak tylko nowej oferty dystrybutorzy.pl i G&H ( Peterson jest. Nawet zanikający 3P)i właściwie to jedyna różnica asortymentowa w porównaniu do trafiki internetowej np. Fajkowo.pl. Pan z obsługi pomocny. Nie ma płacenia kartą.
Z punktu widzenia trójmiejskiego "pajp's paradajs". Polecam.
heh...zaczynam rozumieć to wysublimowanie niektórych Kolegów z Warszawy. Oni mają to wszystko, co gdzie indziej nieosiągalne od dawna i zdążyło im się to nieco przejeść. Wszak fajka to tylko powód do ustawicznych poszukiwań.
Żeby nie było to zazdroszczę tego komfortu .

- freemason
- Fajczarz Weteran
Po długiej przerwie odwiedziłem Sherlocka. Jest nadal w Millenium Plaza, ale przeniósł się na piętro.
Wybór tytoni jest POWALAJĄCY! Oprócz tego co w necie, zauważyłem między innymi Velvet, Carter Hall (jak byłem, aktualnie się skończył, ale mają mieć), Clan, Palladin, Villiger, Black Parrot, bywa podobno Prince Albert, jest Erinmore Flake, a z dziwadełek, których już dawno nie widziałem - Battida de Coco, tfuj! Mają również DTM - Holmer Kundsens i Devils Holiday w puszkach 50g. Jest ponadto kilka blendów nieznanej mi marki Out Of Office (puszki 50g).
Do tego zatrzęsienie fajek i akcesoriów.
Wybór tytoni jest POWALAJĄCY! Oprócz tego co w necie, zauważyłem między innymi Velvet, Carter Hall (jak byłem, aktualnie się skończył, ale mają mieć), Clan, Palladin, Villiger, Black Parrot, bywa podobno Prince Albert, jest Erinmore Flake, a z dziwadełek, których już dawno nie widziałem - Battida de Coco, tfuj! Mają również DTM - Holmer Kundsens i Devils Holiday w puszkach 50g. Jest ponadto kilka blendów nieznanej mi marki Out Of Office (puszki 50g).
Do tego zatrzęsienie fajek i akcesoriów.
Potwierdzam. Byłem ostatnio i kupiłem Dunhill Nightcap.
Wybór bardzo bogaty. Śmiało mogę powiedzieć, że jak tylko będę nieopodal to zajrzę.
Wybór bardzo bogaty. Śmiało mogę powiedzieć, że jak tylko będę nieopodal to zajrzę.
Sherlock wyniósł się z Millenium Plaza pod Marriotta:
http://sherlocktrafika.pl/
http://sherlocktrafika.pl/