Radfors's Old Scotch w formie skręta.
Moderator: Moderatorzy
-
- Fajkowy Dyskutant
Radfors's Old Scotch w formie skr?ta.
W fajce nie by? najlepszy ,wi?c przeznaczy?em go par? razy na skr?ta. Smak by? dobry jak na skr?ta oczywi?cie . Co sadzicie o paleniu tytoni fajkowych w bibu?ce ?? Mo?e kto? jeszcze próbowa?.
- Cinek
- Fajczarz Weteran
- Kontakt:
Re: Radfors's Old Scotch w formie skr?ta.
Oj, Kromciu... i Ty schodzisz na ?cie?k? fa?szywego smaku... T?dy droga wprost do Mordoru... elfów nie spotkasz...Krom pisze:W fajce nie by? najlepszy ,wi?c przeznaczy?em go par? razy na skr?ta. Smak by? dobry jak na skr?ta oczywi?cie . Co sadzicie o paleniu tytoni fajkowych w bibu?ce ?? Mo?e kto? jeszcze próbowa?.
Walą się rządy i królestwa, a... fajka trwa.
Shag to co innego. S? przecie? nawet male?kie "shag pipes".
Ale "Old Scotch" to tyto? (?) fajkowy. Tyle, ?e kiepski. I nie pomo?e mu wypalenie go jako skr?ta - chyba, ?e w wyj?tkowo smacznej bibu?ce.
Co do tytoni "uniwersalnych" fajkowo papierosowych to by?y one ch?tnie produkowane szczególnie dawniej. Mam star? (lata 60'te) puszk? po ameryka?skim "Prince Alber'cie" oznaczon? jako "long burning pipe and cigarette tobacco". Podobnie np. "Matrozen Shag" z firmy J.&A.C. van Rossem (Rotterdam) - oznaczony jako "For pipe or cigaret" - ale to ju? nic dziwnego - wszak to shag. A ?liczna puszka chyba zaraz powojenna... Wiele polskich tytoni produkowanych przed wojn? posiada?o równie? takie oznaczenia, ale ju? nie chce mi si? przekopywa? archiwum w poszukiwaniu zdj??.
Ale "Old Scotch" to tyto? (?) fajkowy. Tyle, ?e kiepski. I nie pomo?e mu wypalenie go jako skr?ta - chyba, ?e w wyj?tkowo smacznej bibu?ce.
Co do tytoni "uniwersalnych" fajkowo papierosowych to by?y one ch?tnie produkowane szczególnie dawniej. Mam star? (lata 60'te) puszk? po ameryka?skim "Prince Alber'cie" oznaczon? jako "long burning pipe and cigarette tobacco". Podobnie np. "Matrozen Shag" z firmy J.&A.C. van Rossem (Rotterdam) - oznaczony jako "For pipe or cigaret" - ale to ju? nic dziwnego - wszak to shag. A ?liczna puszka chyba zaraz powojenna... Wiele polskich tytoni produkowanych przed wojn? posiada?o równie? takie oznaczenia, ale ju? nie chce mi si? przekopywa? archiwum w poszukiwaniu zdj??.
- abishai
- Fajkowy Dyskutant
Moim skromnym zdaniem wyj?ciem z sytuacji jest wrzucenie kilku kawa?ków tytoniu fajkowego do skr?ta/gilzy. Zw?aszcza gdy trafi nam si? przypadkiem nieudany eksperyment tytoniowy.Krom pisze:. Co sadzicie o paleniu tytoni fajkowych w bibu?ce ?? Mo?e kto? jeszcze próbowa?.
A lo cubano botella'e ron tabaco habano
-
- Fajkowy Dyskutant
He...to nie tak. Chcia?em po prostu wypróbowa? jak to b?dzie w bibu?ce smakowa? bo znalaz?em w barku stare bibu?y, taki jednorazowy wybryk. Ju? b?d? grzeczny.Cinek pisze: Oj, Kromciu... i Ty schodzisz na ?cie?k? fa?szywego smaku... T?dy droga wprost do Mordoru... elfów nie spotkasz...
- martenn
- Fajczarz
Ja wlasnie postanowilem, zeby czasami wrzucic tyton fajkowy do skreta. Zostalo mi troche wysuszonych i odparowanych z zapachu tytoni fajkowych, ktore po nawilzeniu juz nie odzyskuja nic ze swojego dawnego uroku. Coz zrobic? Skrecic:) Poza tym widze w tym inne zalety, aczkolwiek ich nie wymienie bo zaraz rozniosl by sie glos sprzeciwu:)