Miniszlifierka (Dremel do polerowania)
Moderator: Moderatorzy
sie skusilem bo narzedzie bedace w mym posiadaniu ma mikra moc...
http://www.allegro.pl/item161354471_mul ... a_vat.html
160w winno sobie poradzic z przeciwnosciami losu:-) jak dostane i wyprobuje dam znac jak ta marka sie spisuje przy renowacji kominkow:-)
w zestawie jest uchwyt i walek gietki wiec chyba cena nie jest zla.
pozdrawiam:-)
http://www.allegro.pl/item161354471_mul ... a_vat.html
160w winno sobie poradzic z przeciwnosciami losu:-) jak dostane i wyprobuje dam znac jak ta marka sie spisuje przy renowacji kominkow:-)
w zestawie jest uchwyt i walek gietki wiec chyba cena nie jest zla.
pozdrawiam:-)
we are not what we eat, we are what we don't shit... (hugh romney)
Ja używam miniszlifierki o dumnej nazwie "nupower"
, na razie nie mam co narzekać. Obroty w zakresie 10K - 35K. ( w zestawie uchyt na stół, elastycze przyłącze, podstawowe końcówki).Kupiona w LMerlin. (jakieś 80 zł). Nie ma problemu z kompatybilnością końcówek (pasują wszystkie oryginalne od Dremela)
W kwestii samych końcówek i ich wyboru: polecam sklepy internetowe dla jubilerów...
duży dostęp do wszelkich dremelowych akcesorii, past polerskich - Dialux itp.
np: http://www.alco.com.pl/
robiłem tam już zakupy, trochę sie trzeba przypominać ale generalnie bez większych problemów. [/url]

W kwestii samych końcówek i ich wyboru: polecam sklepy internetowe dla jubilerów...

np: http://www.alco.com.pl/
robiłem tam już zakupy, trochę sie trzeba przypominać ale generalnie bez większych problemów. [/url]
- Grzegorz XVI
- Fajczarz Weteran
-
- Fajczarz Weteran
Jestem na tym etapie zastanawiania się, w którym ogląda się multiszlifierki jeszcze nie wiedząc czy się kupi. Mam do wydania około 100 jednostek naszej pięknej waluty (no tak plus minus, nie będę, aż tak dokładny...) i na allegro po wpisaniu hasła multiszlifierka otrzymałem parę rezultatów. Poza używawnym dremelem żadna z nazw nie brzmiała mi znajomo: FERM FCT, EINHELL, BUDGET BTM itp.
Może ktoś jest doświadczony w tego rodzaju sprzęcie i doradzi coś, co bym nie musiał wymieniać sprzętu po krótkim czasie...Celem podstawowym i głównym zadaniem tego sprzętu ma być przywracanie fajeczek q świetności.
A ogólnodostępne końcówki to są wystandaryzowane do montowania na różnych sprzętach?
PZDR
Może ktoś jest doświadczony w tego rodzaju sprzęcie i doradzi coś, co bym nie musiał wymieniać sprzętu po krótkim czasie...Celem podstawowym i głównym zadaniem tego sprzętu ma być przywracanie fajeczek q świetności.
A ogólnodostępne końcówki to są wystandaryzowane do montowania na różnych sprzętach?
PZDR
- mjp
- Administrator
- Kontakt:
Sam mam i używam Dremela. Kupiony na giełdzie minerałów za 200zł. Na różne końcówki, wałek giętki, wiertła i inne akcesoria wydałem już sporo więcej, więc nastaw się od razu.
Sam nie używałem, ale słyszałem dobre opinie o Einhelu. Z tego co pamiętam, to chyba Dziku ma i sobie chwali. Jeśli chcesz używać końcówek innych producentów, to obejrzyj przed zakupem system mocowania stosowany w danym modelu. Dremel ma 4 wymienne końcówki typu ołówek automatyczny dla końcówek o różnych średnicach. Można w tym zamontować praktycznie wszystko. Ostatnio dla leniwych (takich jak ja) wypuścili uniwersalny uchwyt typu wiertarkowego. Inwestycja ok 40 złotych, ale spora wygoda.

Pozdrawiam
Maciek
-----------
Szukam spokojnego miejsca do palenia fajki
GG: 12204
Maciek
-----------
Szukam spokojnego miejsca do palenia fajki
GG: 12204
-
- Fajczarz Weteran
Korzystam z Einhella od niemal 2 lat i sprawdza się znakomicie. Faktem jest - raz zepsuł się włącznik (zablokował w pozycji włączonej) i serwis wymienił mi z tego powodu szlifierkę na nową, a wszystko w zaledwie kilka dni.Pan Abażur pisze:(...) Einhel zaczyna od 8000 obr/min, inne zaś od 15000obr/min - róznica jest znacząca.(...)
Natomiast sam sprzęcik bardzo dobry. Mnie przekonała opinie Jimmy'ego i jego "polerowanie miecza" Einhellem.
Warto poczytać tutaj - to nawet obszerniejszy temat. Może je skleję...
Ostatnio zmieniony 04 października 2007, 15:39 - czw przez Dziku, łącznie zmieniany 1 raz.
- j4szczur
- Fajczarz Weteran
15k to wg mnie maksymalna prędkość przy której da się pracować standardowymi wałkami z wrzoścem. Jeśli cena maszynki która ma 15k minimalnych obrotów nie jest wysoka to ja bym proponował ją kupić. Droższy Einhell i chyba jeszcze droższy oryginalny Dremel jest wart swej ceny, ale chyba taki sprzęt nie jest Ci potrzebny.
W każdym razie koniecznie kupuj maszynkę z giętkim wałkiem i stojakiem.
W każdym razie koniecznie kupuj maszynkę z giętkim wałkiem i stojakiem.
- dr Wicik
- Fajkowy Dyskutant
Ja używam, jeśli w ogóle stosuje mechaniczną polerkę do fajki, mikrosilnika NSK Ultimate 500, ale tam zakres obrotów użytecznych siega od 1.000 do 50.000 obr./min. no i moc maszynki jest spora 250W ale to typowo protetyczny silnik.
A najlepsza polerka moim zdaniem to własne ręce i papierek 2500
A najlepsza polerka moim zdaniem to własne ręce i papierek 2500

Fajka i dobry tytoń