Sweet Georgia Brown Dan Tobacco
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy tytoniowi
Sweet Georgia Brown Dan Tobacco
Widziałem w Galerii Krakowskiej . Czy ktoś palił ? Ekspedientka twierdzi że u nas nowość . Na TobaccoReviews raptem jeden komentarz z 2004 .
-
- Fajczarz
- Kontakt:
-
- Fajkowy Dyskutant
Re: Sweet Georgia Brown Dan Tobacco
Tytoń bardzo łagodny w smaku,nie natarczywy dla podniebienia,spala się powoli i bez kłopotu,jednak jak na dłuższą metę za łagodny,za owocowy jak dla mnie.Do odbioru indywidualnie.
to mój pierwszy tytoń jaki zapaliłem i chyba na długo pozostanie w moim menu. smakuje mi wyśmienicie, imho idealne połączenie wspomnianej słodyczy i klasycznego (wg mnie) tytoniowego zapachu. pali się bardzo spokojnie. uczę się na nim fajki i sam widzę postępy więc chyba nie jest źle
fakt podobny do TNN (wiem że bluźnię ale pierwsza myśl po zapaleniu TNN - ojej to nie to) ale jakby o wiele bardziej od niego treściwy. ogólnie dopiero zaczynam więc smak i gust z czasem na pewno mi się zmienią jednak na chwilę obecną jestem do niego bardzo przywiązany

Hmmm... mnie nieco rozczarował. Faktycznie zalatuje budyniowatością TNN, ale nie aż tak intensywnie. Co by tu nie mówić - górna półka to to nie jest, ale też nie samo dno. Ot, taki sobie lżejszy aromacik... Spróbować nie zawadzi.
Zapraszam na top25snuff.com - rewelacyjne forum o tabakach!
Po spaleniu jednej saszetki jakoś nie kusi mnie by kupić drugą. Można powiedzieć, że (moim zdaniem) taki typowy tytoń kawiarniany - ładnie pachnie.Ale szybko się nudzi 

"– Stara fajka, jak stara zona: wierna i pewna, ale i młoda czasem sie przyda!"
http://www.fotoreporter.info.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.fotoreporter.info.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- Początkujący
- Kontakt:
Dzisiaj popaliłem Słodką Brązową Georgię..
Jak dla mnie rewelacja...
Paliłem Sweet K, Swiąteczny Petersen, Tima Bezimiennego, Rum i maple i coś tam jeszcze innego..
Mi najbardziej smakował SGB.. Zona mówi że świąteczny lepiej pachnie o wiele..
SGB jakoś mi tak waniliowym budyniem zalatywał... takim smakiem dziecinstwa.. naprawdę super.. co do zapachu to ja się nie wypowiem bo mój węch jest marny
Na pewno zapalę z przyjemnością kolejny raz
..
Co do samego palenia.. to jak dla mnie bezobsługowo.. może ciut za gorąco ale to może przecież być moja wina
Jak dla mnie rewelacja...
Paliłem Sweet K, Swiąteczny Petersen, Tima Bezimiennego, Rum i maple i coś tam jeszcze innego..
Mi najbardziej smakował SGB.. Zona mówi że świąteczny lepiej pachnie o wiele..
SGB jakoś mi tak waniliowym budyniem zalatywał... takim smakiem dziecinstwa.. naprawdę super.. co do zapachu to ja się nie wypowiem bo mój węch jest marny

Na pewno zapalę z przyjemnością kolejny raz

Co do samego palenia.. to jak dla mnie bezobsługowo.. może ciut za gorąco ale to może przecież być moja wina
- freemason
- Fajczarz Weteran
Tytoń cięty w kostkę. Kolor – brunatno-złoty. Z paczki pachnie czekoladą, marcepanem, toffi i wanilią. Nieco podobnie jak MB Velvet zielony, a trochę jak Pergamon.
Smak – hmm
. W zasadzie niczego sobie. Słodki aromat, z nutami rumowymi. Czuć też toffi i goździki. Od zapalenia aż po koniec towarzyszy nam również dziwne tło – coś jak perfumy kwiatowe.
Pali się szybko i dość ciepło, lecz mimo to łatwo wydobyć właściwy smak.
W mieszance tej nie ma jednak nic porywającego. Za dobry, żeby narzekać, za słaby żeby tęsknić za kolejną paczką.
Smak – hmm

Pali się szybko i dość ciepło, lecz mimo to łatwo wydobyć właściwy smak.
W mieszance tej nie ma jednak nic porywającego. Za dobry, żeby narzekać, za słaby żeby tęsknić za kolejną paczką.