Stanwell Classic
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy tytoniowi
- Cinek
- Fajczarz Weteran
- Kontakt:
Stanwell Classic
Dzięki Makaremu trafił do mnie z Czech. Otworzyłem w Wigilię.
Dobra mieszanka. Rodzaj "półaromatu". Moc - 3, a doznania smakowe i aromat w pomieszczeniu - 2.
W składzie dojrzała Virginia, black cavendish, przefermentowany cut plug z virginii i burleya. Wydziela z siebie delikatną słodycz śliwki.
Umieściłbym go (intuicyjnie, bo jeszcze nie ma argumentów dlaczego) na jednej półce z Simply Unique Larsena i Plumcake Mac Barena.
I mam jeszcze uwage natury ogólniejszej: jeszcze się nie zawiodłem nigdy na tytoniu Stanwella.
Dobra mieszanka. Rodzaj "półaromatu". Moc - 3, a doznania smakowe i aromat w pomieszczeniu - 2.
W składzie dojrzała Virginia, black cavendish, przefermentowany cut plug z virginii i burleya. Wydziela z siebie delikatną słodycz śliwki.
Umieściłbym go (intuicyjnie, bo jeszcze nie ma argumentów dlaczego) na jednej półce z Simply Unique Larsena i Plumcake Mac Barena.
I mam jeszcze uwage natury ogólniejszej: jeszcze się nie zawiodłem nigdy na tytoniu Stanwella.
Walą się rządy i królestwa, a... fajka trwa.
- M-kwadrat
- Fajczarz
- Kontakt:
Re: Stanwell Classic
2 to dobrze? Hmmmm....Cinek pisze:doznania smakowe i aromat w pomieszczeniu - 2.
[...]
- Cinek
- Fajczarz Weteran
- Kontakt:
Primo, Tilbury ma wartości ujemne.Radesz pisze:To ile dajesz Cinku Tilburemu??
Pozdrawiam Radesz
Secundo, 2 to nie ocena, ale skala wartości.
Dlatego napisałem, że taki "półaromat". Nie jest "kadzidlany". To niezwykle delikatna mieszanka. Innymi słowy, "półsłodki aromat".
Walą się rządy i królestwa, a... fajka trwa.
-
- Fajczarz Weteran
Właśnie jestem w trakcie palenia owego tytoniu...
Muszę przyznać całkiem przyjemny... delikanie aroamtyzowany,
taki do codziennego palenia, nie za słodki... AKURAT
Klasyczny
Suche, chłodne palenie do samego końca...bez kondensatu
Pod koniec robi się ciut ostrzejszy...
Wg mnie -> mieszanka dobrej klasy... (6/10)
Pozdrawiam
Q.

Muszę przyznać całkiem przyjemny... delikanie aroamtyzowany,
taki do codziennego palenia, nie za słodki... AKURAT

Suche, chłodne palenie do samego końca...bez kondensatu
Pod koniec robi się ciut ostrzejszy...
Wg mnie -> mieszanka dobrej klasy... (6/10)
Pozdrawiam
Q.
Jak się uda to FAJA...
Stanwell Classic
To ten "niebieski".W składzie, jak na typowy aromat przystało: jasna virginia, burley i black cavendish. Ja przede wszystkim wyczuwam orzechowy posmak burleya, a w tle przewija się delikatna słodka nutka śliwkowego aromatu, który dodano do mieszanki.
Stanwella Classic nazwałbym lekkim i przyjemnym średniakiem, którego można sobie palić w trakcie oczekiwania na przesyłkę ze Szwajcarii
Stanwella Classic nazwałbym lekkim i przyjemnym średniakiem, którego można sobie palić w trakcie oczekiwania na przesyłkę ze Szwajcarii

Co do nuty śliwkowej - da się zauważyć ale to rzeczywiście nie jest natrętny aromat tylko "touch of plum" ,dosłownie.Owszem bardzo fajny średniak,raczej słaby,dobry na przerwę w czymś mocniejszym.August pisze: Osobiście nie wyczuwam nuty śliwkowej, ale tytoń jest bardzo smaczny.
obecnie pykam:Malthouse,Rattray's Old Gowrie,Torben Dansk No.6 English Light
GG: 2974862
GG: 2974862
- Radesz
- Fajczarz Weteran
Z kolei dla mnie to dość ciekawy tytoń, taki przerywnik pomiędzy paleniem De Lux Mixture Petersona i Squadron Leadera.
W przeciwieństwie do Full Aromy Stanwela (fuj) nie odrzucił mnie - wręcz przeciwnie, zainterresował swoim smakiem, delikatnością. Dobry, naprawdę dobry średniak. Jeśli przy posusze w trafikach do czegoś wracać - to do niego mógłbym...
pozdrawiam Radesz
W przeciwieństwie do Full Aromy Stanwela (fuj) nie odrzucił mnie - wręcz przeciwnie, zainterresował swoim smakiem, delikatnością. Dobry, naprawdę dobry średniak. Jeśli przy posusze w trafikach do czegoś wracać - to do niego mógłbym...
pozdrawiam Radesz
Gdybym palił fajkę tak długo jak biegnę maraton, to byłbym MISZCZEM!
Marató Barcelona 2011 - 04:59:31
Poznań Maraton 2011 - 04:47:59
Marató Barcelona 2011 - 04:59:31
Poznań Maraton 2011 - 04:47:59
-
- Początkujący
jeden z nielicznych aromacików po ktore naprawde chetnie siegam. delikatniutka nuta sliwki pasuje mi do poobiedniej kawki:)
"– Stara fajka, jak stara zona: wierna i pewna, ale i młoda czasem sie przyda!"
http://www.fotoreporter.info.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.fotoreporter.info.pl" onclick="window.open(this.href);return false;