Nowe Stanwelle
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy tytoniowi
Nowe Stanwelle
Czy ktoś z forumowiczów palił już inne rodzaje Stanwella, poza pozytywnie przyjętą wanilią. Bardzo kusi mnie Stanwell Clasic, a także Melange. Czy są równie dobre jak rzeczony Stanwell Vanilla?
Jeśli lubisz aromaty to Stanwell Clasic powinien ci podejść,lekko śliwkowy.do niedawna często go paliłem,ale teraz oscyluję w kierunku czystych smaków i La więc ostatnio wydał mi sie nieco kwaśny - jak większość aromatów po TMH i BBBB.Jeśli Alsbo Black nie rzuca Cie o ściane to spokojnie polecam Stanwell'a Classic.Przynajmniej na próbę,Stanwell full aroma tez niezły.
obecnie pykam:Malthouse,Rattray's Old Gowrie,Torben Dansk No.6 English Light
GG: 2974862
GG: 2974862
-
- Początkujący
W moim uznaniu, jeżeli chodzi o Stanwella Vanilla jest to tytoń bardzo przyzwoity i nie mam się do czego przyczepić. Podobnie jest z Classikiem, śliwkowo-orzechowy smaczek bardzo pozytywnie mnie nastraja, ale jeżeli chodzi o Full Aroma musze przyznać, że wogle mi nie podchodzi i rzeczywiście jest lekki kwaśny posmak w trakcie palenia, o którym wspominają koledzy. Ogólnie nowe Stanwelle bardzo mi się podobają, nie próbowałem tylko jeszcze Melange, ale mam nadzieje, że to się niedługo zmieni 

Ostatnio dane mi bylo wypalic porcyjke Stanwell'a Vanilla i musze powiedziec, ze tyton zacny, acz czasami wydawal mi sie troche mdly (chociaz mam wrazenie, ze to dlatego, iz ostatnio wole niearomatyzowane tytonie).
Ogolnie rzecz biorac slodziutka nuta wanilii i toffi.
Jesli chodzi o wanilie dostepna w Polsce za w miare normalna cene, to Stanwella Vanilla z czystym sercem polecam.
Aha, znajomek, ktory mnie poczestowal akurat zaczyna przygode z fajka i kupil go jako swoj pierwszy. Chwali sobie owy tyton, bo nie ma zbyt wielu problemow z paleniem, a ten raczy go milym dymkiem.
Ogolnie rzecz biorac slodziutka nuta wanilii i toffi.
Jesli chodzi o wanilie dostepna w Polsce za w miare normalna cene, to Stanwella Vanilla z czystym sercem polecam.

Aha, znajomek, ktory mnie poczestowal akurat zaczyna przygode z fajka i kupil go jako swoj pierwszy. Chwali sobie owy tyton, bo nie ma zbyt wielu problemow z paleniem, a ten raczy go milym dymkiem.
Ciekawe, czy kupując te tytonie w różnych miejscach / różnych serii i dat produkcji mamy zawsze do czynienia z tym samym tytoniem?? Śmiem wątpić. Wypaliłem jedną paczkę Vanilii - pierwsza była OK, druga - niby to samo, niby ten sam aromat (pewnie zestaw chemikaliów się nie zmienił
) a moc tytoniu zdecydowanie inna... Żałosne to, że producent, chcąc nas przyzwyczaić do marki, nie utrzymuje produktu na jednakowym poziomie.
Z opisywanej serii najbardziej smakuje mi Classic. To znaczy dwie paczki mi smakowały. Aż strach kupić trzecią, żeby dobrych wspomnień nie zatrzeć...

Z opisywanej serii najbardziej smakuje mi Classic. To znaczy dwie paczki mi smakowały. Aż strach kupić trzecią, żeby dobrych wspomnień nie zatrzeć...
Nie jestem pewny ale odnosze wrazenie ze Stanwell sprzedal czesc swoich tytoni jakiejs firmie ktora dotarla z tymi tytoniami do nas.
Dlaczego w saszetkach pojawil sie łatwo dostepny Classic/Melange, Vanillia ... a nie ma Black Diamond, Danish Truffles czy tez Indigo ? Wg mnie te w saszetkach juz nie robi stanwell tylko ktos inny i dlatego tak spadla jakosc tych tytoni.
Dlaczego w saszetkach pojawil sie łatwo dostepny Classic/Melange, Vanillia ... a nie ma Black Diamond, Danish Truffles czy tez Indigo ? Wg mnie te w saszetkach juz nie robi stanwell tylko ktos inny i dlatego tak spadla jakosc tych tytoni.
Kashiash
-
- Fajczarz
- Kontakt:
- Czak_Mandzione
- Początkujący