jakie iloci wypalamy?
Moderator: Moderatorzy
Ja wypalam tak statystycznie 3-5 fajek tygodniowo. Pale kilka tytoni na zmianę, więc trudno mi powiedzieć ile puszek wypalam miesięcznie, ale podam przybliżoną wartośc 50 gram. Samuel Gawith Grousemoor ostatnio poprawi mi tą statystyke:p po jakiś dwóch tygodniach zostało mi z niego jakieś 2-3 nabicia średniej wielkości fajki.
okolo 5 fajeczek dziennie.
"– Stara fajka, jak stara zona: wierna i pewna, ale i młoda czasem sie przyda!"
http://www.fotoreporter.info.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.fotoreporter.info.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

No to widzę, że jestem rekordzistą. Palę gdzieś średnio jedną fajkę na 2 tygodnie (Capitola opalam już ponad pół roku
) Tytoń starcza mi na bardzo długo, dlatego b. ceię sobie hermtyczne słoiczki, choć trochę jednak wysycha. Ilość wypalanych fajek nie dotyczy wyjazdu w góry, wtedy wypalm dużo więcej, nieraz i 3 fajki dziennie. Na uczelni, jak i na mieście wogole nie palę.

-
- Fajczarz Weteran
2-3 fajki dziennie w dzień powszedni... w pracy niestety śmierdziuchy.w weekend wychodzi mi 4-5 fajek na dzień.A tytoniu ile cięzko ocenić bo staram się mieć kilka gatunków i na dodatek nie kazdy palę z tą samą częstotliwością ale około 100-150 gram /m-c.
obecnie pykam:Malthouse,Rattray's Old Gowrie,Torben Dansk No.6 English Light
GG: 2974862
GG: 2974862
To dobre motto - jedna dziennie to tak w sam raz. Tylko ja dopiero opalam dwie fajeczki - więc zużycie tytoniu mam minimalne - szczególnie że apple falcona jakieś takie małe się wydaje - więc nawet jak załaduję 1/2 to tyle co nic.elvislike pisze:wychodzac z zalozenia, ze dzien bez fajki jest dniem straconym, staram sie choc jedna fajeczka dziennie.
Pozdrawiam,
Henry
Trudno ocenić ile idzie tytoniu miesięcznie - podobnie jak inni palę kilka rodzajów na zmianę, z bardzo zmienną częstotliwością (czasem są to 3-4 fajki dziennie, a czasem jedna przez 3 tygodnie). Tak na oko to ze 25-50 g miesięcznie idzie w atmosferę 

Allegro: pbanas
ebay: pan_bas
gg:8611285, 1070183
ebay: pan_bas
gg:8611285, 1070183
-
- Początkujący
Nie no nie przesadzajmy. Uważam, że ciężko by się paliło 12h non stop
U każdego to pewnie różnie wychodzi, ale należało by przyjąć że 40 minut x 6 fajek to by wychodziło 4h dziennie z fają w zębach.
A jeżeli chodzi o mnie to średnio wypalam 2 pełne fajeczki każdego dnia. Jade tym systemem od 2 tygodni i jest odpowiedni do mojego trybu życia. Wcześniej była 1 dziennie. Pozdrawiam!

A jeżeli chodzi o mnie to średnio wypalam 2 pełne fajeczki każdego dnia. Jade tym systemem od 2 tygodni i jest odpowiedni do mojego trybu życia. Wcześniej była 1 dziennie. Pozdrawiam!