Savinelli english mixture
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy tytoniowi
Savinelli english mixture
Czy ktoś palił to ustrojstwo? Nabyłem puszeczkę, pachnie tak mało latakiowo... Raczej zapach podobny do MB vintage syriah. A w opisie czytałem , że latakii 30%.... Czy to tytoń wart grzechu?
A ja pozdrawiam serdecznie
jarrro
jarrro
Re: Savinelli english mixture
Jak dla mnie bardzo... W sumie jest to jedyny, który z dodatkiem LA mi podszedł. Cavendisha w nim sporo, ale jest całkiem sympatyczny i z aromatem niezbyt nachalny. Pali się dość chłodno i sucho, chociaż zawsze przy początku mi przygasa ze 2 razy.
Żyj jakbyś miał umrzeć jutro
Marz jakbyś miał żyć wiecznie
Marz jakbyś miał żyć wiecznie
Faktycznie, bardzo smaczny, jak na latakiowy, polecam
A ja pozdrawiam serdecznie
jarrro
jarrro
Jak dla mnie ta mieszanka jest również bardzo smaczna. Jestem po kilku paleniach w/w tytoniu i musze przyznać że mile mnie zaskoczył takim łagodnym miękkim posmakiem. Podczas palenia w pewnych momentach jak dla mnie wyczuwalna była taka nutka słodyczy. Ja oceniam ten tytoń pozytywnie.
Każdego Boga lud może przyjąć, lecz go sobie wytłumaczy zgodnie ze swymi pogańskimi na świat poglądami...
"Jesteśmy całkowicie świadomi że papież jest największą przeszkodą na drodze do ekumenizmu" papież Paweł VI (1967)
"Jesteśmy całkowicie świadomi że papież jest największą przeszkodą na drodze do ekumenizmu" papież Paweł VI (1967)
Tytoń rewelacyjnie się spala, zostawiając oczekiwaną biel popiołu.
Smak delikatny i wyrazisty, godny polecenia. Niestety nie mogę powiedzieć nic o odczuciach otoczenia, bo na okres letni relaksuję się na świeżym powietrzu.
Smak delikatny i wyrazisty, godny polecenia. Niestety nie mogę powiedzieć nic o odczuciach otoczenia, bo na okres letni relaksuję się na świeżym powietrzu.
Nabyłem ten tytoń w łódzkiej trafice, Pani go poleciła na dobrego startera... muszę przyznać, że jest całkiem fajny, pali się dobrze i w smaku... no cóż, pobudza moje kubeczki na tyle, że jak sobie o nim pomyślę, to cieknie ślinka hehe
Na pewno nie jest to tytoń typu tilbury... po którym w buzi zostaje śmietnik - chociaż czasami i ten śmietnik staje się przyjemny
Na pewno nie jest to tytoń typu tilbury... po którym w buzi zostaje śmietnik - chociaż czasami i ten śmietnik staje się przyjemny

Kto postępuje według reguł, najczęściej wywraca się o przypadek - Wojciech Bartoszewski
Pisząc Tilbury warto byłoby dodać, że chodzi nam o produkt tytoniowy Pana Alojzego (niezależnie, że prawie każdy kojarzy właściwie), bo są na tym świecie również inne Tilbury...Ferroaras pisze:Na pewno nie jest to tytoń typu tilbury...
[...]
Moja zielenizna wychodzi z butów...
Oczywiście, że miałem na myśli Tilbury z black horse`m na opakowaniu "Full Aroma".
- na opakowaniu napisane jest made in EU, a to ogranicza dokładne info.
Pozdrawiam!

Nie znam człowieka...yopas pisze:Pisząc Tilbury warto byłoby dodać, że chodzi nam o produkt tytoniowy Pana Alojzego

Pozdrawiam!
Kto postępuje według reguł, najczęściej wywraca się o przypadek - Wojciech Bartoszewski
Czytanie forum jest kluczem poznania ;+)Ferroaras pisze: Nie znam człowieka...Pozdrawiam!
Niech się trykają matołki :+)
UkłonY,
[...]
Znalazłem ten klucz:yopas pisze:Czytanie forum jest kluczem poznania ;+)
Nazwisko Pöschl w rzeczy samej znajduje się na opakowaniu, ale z Alojzym... dobra zagadka!Klaudiusz pisze:Pierwsze pyknięcie było znośne, drugie tragiczne, trzeciego już nie było. Dopiero później na puszce przeczytałem, że to Alojzy Pöschl! I stała się światłość...