Ser Jacopo English Mixture
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy tytoniowi
Ser Jacopo English Mixture
Mam pytanko czy ktoś palił ten tytoń i jakie wrażenia. Z góry dziekuję za informacje.
Re: Ser Jacopo English Mixture
Czy nikt nie miał styczności z tym tytoniem?
Raczej nikt nie mial, pisalem o tym w watku o Mostexie, zajrzyj tam.
W.Pastuch pipes
https://www.flickr.com/photos/wpastuch/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.flickr.com/photos/wpastuch/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dziękuje za odpowieć chyba będę musiał spróbować. Jak posmakuję to opiszę wrażenia.
- maciejslu
- Fajczarz Weteran
- Kontakt:
Ja jestem w połowie pierwszej puszeczki.
Powiem tak - żadna rewelacja.
Owszem, poprawny tytoń, raczej z tych odrobinę mocniejszych, ale poprzednio spaliłem puszkę Rattray'sa Black Mallory i bardziej mi smakował.
Powiem tak - żadna rewelacja.
Owszem, poprawny tytoń, raczej z tych odrobinę mocniejszych, ale poprzednio spaliłem puszkę Rattray'sa Black Mallory i bardziej mi smakował.
- freemason
- Fajczarz Weteran
Ja właśnie kończę puszkę, więc czas najwyższy na podsumowanie.
Czy to jest rzeczywiście „english mixture” to wątpię, choć przyznam, że angielskich mieszanek nie znam za dobrze. Myślę jednak, że takie tytonie nie istnieją bez latakii. Tu jej na pewno nie ma. To najzwyklejszy, lekki aromat, może z odrobiną tytoni orientalnych.
Zapach z puszki jest bardzo kuszący. Czuć czekoladki, jagody, piernik – słowem cukiernia przed świętami.
Pali się bardzo ładnie, równo. W mojej opinii smak ma ogromnie przyjemny, słodkawo-pikantny, z charakterem. Moc, jak na aromat, całkiem sporą. Room note też niczego sobie.
Może to nie jest rasowy anglik, ale wart polecenia.
Czy to jest rzeczywiście „english mixture” to wątpię, choć przyznam, że angielskich mieszanek nie znam za dobrze. Myślę jednak, że takie tytonie nie istnieją bez latakii. Tu jej na pewno nie ma. To najzwyklejszy, lekki aromat, może z odrobiną tytoni orientalnych.
Zapach z puszki jest bardzo kuszący. Czuć czekoladki, jagody, piernik – słowem cukiernia przed świętami.
Pali się bardzo ładnie, równo. W mojej opinii smak ma ogromnie przyjemny, słodkawo-pikantny, z charakterem. Moc, jak na aromat, całkiem sporą. Room note też niczego sobie.
Może to nie jest rasowy anglik, ale wart polecenia.
- Rheged
- Fajczarz Weteran
- Kontakt:
Opis ewidentnie wskazuje na latakię. Zaś Ty mówisz, że to aromat. Więc fajka do aromatów, czy do latakii? Mocno pachni komin?
Pipe of the rising sun
Sympathy for the pipe
Pipe of the storm
Born to be pipe
Sympathy for the pipe
Pipe of the storm
Born to be pipe
- freemason
- Fajczarz Weteran
Moim zdaniem tam nie ma żadnej La. A jeśli nawet jest, to w tak małej ilości, że ludzkie zmysły nie są w stanie jej wyczuć
Nie wiem skąd ten English w nazwie
Do palenia - jak najbardziej fajka pod aromaty.
Co do zapachu z komina, to tak jak ze wszystkimi niezbyt intensywnymi aromatami.

Do palenia - jak najbardziej fajka pod aromaty.
Co do zapachu z komina, to tak jak ze wszystkimi niezbyt intensywnymi aromatami.
- Tomasz B
- Fajczarz
Problem polega na tym, że zawartość puszek z tą nazwą zmieniła sie i to radykalnie już jakiś czas temu-stąd to zamieszanie w opisach. Teraz w sprzedarzy powinny być oferowane - a przynajmniej powinny przeważać te z rzeczywiście wyczuwalną latakią. Koledze @freemason trafiła się widocznie wyleżakowana puszka 

¡El pueblo unido jamás será vencido!
- freemason
- Fajczarz Weteran
No sam nie wiem
Tytoń z mostexu, kupiony rok temu. Chyba mam jeszcze gdzieś tę puszkę, to sprawdzę datę pakowania.
Może wypowie się ktoś jeszcze, kto go palił.

Może wypowie się ktoś jeszcze, kto go palił.
- freemason
- Fajczarz Weteran
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno wytłumaczenie. Smak SJ "English mixture" (tego który paliłem:
) był dość podobny do Davodff Scottish Mixture. Może wyszła jakaś partia SJ English z SJ Scottish Mixture w środku. Ot, pomyłka podczas pakowania.