czerwone dunhille - dobre papierosy?
Moderator: Moderatorzy
- Marcin_Pro
- Fajczarz Weteran
A fajka jestHobbit pisze:Nie ma dobrych papierosów.

Przepraszam za

a cytat opisu Szanownego kolegi niech będzie tego poparciem

Hobbit pisze:Fajka jest dobra, palić ją trzeba, kto pali fajkę pójdzie do nieba.
"Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, kiedy się ją dzieli". Albert Schweizer
Pipe Club Wrocław + Fajczarze.pl - Serwis poświęcony fajce i paleniu fajki

Pipe Club Wrocław + Fajczarze.pl - Serwis poświęcony fajce i paleniu fajki
- bublik
- Fajczarz Weteran
- Kontakt:
Djarumy czarne paliłem. Kupiliśmy na pól z Kolegą jedną paczkę. Potem spaliłem może z dwie paczki jeszcze. Brązowego raz paliłem (sztukę). Przejadły się - są nudne i za słodkie. Dunhille czerwone całkiem lubię - czuć trochę tytoniu poza sianem. Rothmans'y moim zdaniem zepsuły się po wejściu do UE i 'dostosowaniu ich do norm'. Dunhille zresztą też, ale mniej. Na wakacjach czasem kupię zielone Dunhille. Ogólnie to ostatnio rzadko palę. Trochę to dziwi znajomych, że nie chcę już papierosa - kiedyś Karol bez Gauloises Blondes to było tylko przywidzenie ;) Palę teraz tylko do piwa - ale na ostatnim spotkaniu z Maćkiem i Marcinem we Wrocławiu nie zapaliłem ani jednego. I dobrze mi z tym :) Pozdrawiam, Karol.
Odnomu - bublik, drugomu - dyrka ot bublika.
A propos goździków, które notabene w Djarumach czuć jednak bardzo wyraźnie...
Kretek to papierosy produkowane z mieszanki tytoniu, goździka i 'dodatków smakowych'. Nazwa oryginalna "kretek" jest wyrazem dźwiękonaśladowczym imitującym dźwięk palonych goździków.
Papierosy goździkowe zaczęły powstawać pod koniec XIX wieku w mieście Kudus (Indonezja). Najbardziej popularne są w kraju powstania, lecz z biegiem czasu znajdowały zwolenników w innych zakątkach Świata. Najbardziej znane firmy produkujące papierosy kretek to Bentoel, Djarum, Gudang Garam itd. W Polsce najłatwiej dostępne są papierosy goździkowe firmy Djarum - w cenie zbliżonej do wartości paczki cygaretek (ok. 10 zł).
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kretek
pozdrawiam,
konradus
konradus
- bublik
- Fajczarz Weteran
- Kontakt:
Hmm... jest przecież temat o Djarum'ach. Ten jest o Dunhill'ach. Może by tak zrobić z postami porządek?
Odnomu - bublik, drugomu - dyrka ot bublika.
mea culpa, mea maxima culpa...bublik pisze:Hmm... jest przecież temat o Djarum'ach.
Zupełnie BTW: Dla wyszukiwarki forumowej ten temat nie istnieje (szukanie "djarum" nie daje rezultatu) co oczywiście nie zmienia faktu zejścia z tematu dunhillowego ;-)
pozdrawiam,
konradus
konradus
Jeżeli już papierosy to faktycznie Dunhille czerwone są pierwsza klasa. Niekwestionowany lider szybkiego dymka.
Różne takie Djarumy są dobre jako ciekawostka. Znam tylko dwie osoby palące je stale /wiśniowe - nasz prezio i goździkowe - chłopak mojej siostry/.
Różne takie Djarumy są dobre jako ciekawostka. Znam tylko dwie osoby palące je stale /wiśniowe - nasz prezio i goździkowe - chłopak mojej siostry/.
Papierosy zaczęły mi śmierdziec..........
-
- Fajczarz
Witam,
przyznaję się bez bicia, że nie przeczytałem całego wątku poświęconego czerwonym dunhill'om, bo nie interesuje mnie, kto porównuje je do czegokolwiek.
Palę je, (czerwone dunhill"e) od dawien dawna i ICH jakość mogę porównać do białych Davidoff, które pali Moja Pierwsza Żona.
Jakość tytoniu pogorszyła się, od momentu dołączenia do UE.
Nie kupuję w UE papierosów Davidoff i Dunhill produkcji UE, bo sądzę, że to jest to samo, co w Polsce, więc szkoda pieniędzy.
przyznaję się bez bicia, że nie przeczytałem całego wątku poświęconego czerwonym dunhill'om, bo nie interesuje mnie, kto porównuje je do czegokolwiek.
Palę je, (czerwone dunhill"e) od dawien dawna i ICH jakość mogę porównać do białych Davidoff, które pali Moja Pierwsza Żona.
Jakość tytoniu pogorszyła się, od momentu dołączenia do UE.
Nie kupuję w UE papierosów Davidoff i Dunhill produkcji UE, bo sądzę, że to jest to samo, co w Polsce, więc szkoda pieniędzy.
Pozdrawiam,
Hilson
Hilson

Niestety potem banderola się zrobiła zielona, a jakość podupadła. To już nie zdecydowanie te same papierosy.
m.