Mac Baren - Virginia Flake
Moderatorzy: Moderatorzy, Moderatorzy tytoniowi
Mac Baren - Virginia Flake
Kupilem kilka dni temu mala puszke 50g sa tez w sprzedazy pudelka ok.0,5kg (16oz) ale postanowilem wyprobowac mniejsza . Kolor zloto brazowy (polskiej jesieni) wilgotnosc idealna, zlozony na trzy czesci przypala sie i pali bez bez problemu, bardzo latwy w przygotowaniach i nikt nie bedzie mial klopotow z tym Flake. Zapach cudownej swiezej naturalnej slodyczy Virginii aczkolwiek wydaje mi sie ze jest cos jeszcze, moze dodatek miodu (honey casing), jezeli nawet to tylko on wzbogaca a nie przeszkadza zapach jest dalej delikatny. Palilem ten flake w fajce malej i sredniej (obie wysokie kominki) i palil sie swietnie w obu,dluuugie palenie, a sprinterom (tak jak i sobie,czasami) radze palic bardzo powoli a tyton ten odsloni wtedy swoje wszystkie secrety. Ubijalem jak to zwykle prz tym typie tytoniu juz podczas palenia bardzo leciutko, spala sie przyjemnie do konca "na sol i pieprz" ,kondensatu bardzo malo prawie wogole nawet poczatkujacy dadza sobie rade. Zapach w pokoju naturalny, bardzo przyjemny nie bylo utyskiwania.
Moze ze wzgledu na obecna pore roku (dzisiaj w NY jest cieply jesienny poranek) ale palenie tego tytoniu wprawilo mnie w jakis nostalgiczny nastroj pelen wspomnie za odchodzacym latem, sloneczna plaza, rozgrzanymi do nieprzytomnosci ulicami NYC i palona w glebokim cieniu fajka.
Mam bardo pozytywne wrazenia naturalnej stonowanej slodyczy, delikatny miodowy(?) posmak taki oddech lata w kapsulce. Napewno kupie duze pudelko by teraz zima fundowac sobie takie wspomnienia z wakacji.
Pozdrawiam goraco.
Moze ze wzgledu na obecna pore roku (dzisiaj w NY jest cieply jesienny poranek) ale palenie tego tytoniu wprawilo mnie w jakis nostalgiczny nastroj pelen wspomnie za odchodzacym latem, sloneczna plaza, rozgrzanymi do nieprzytomnosci ulicami NYC i palona w glebokim cieniu fajka.
Mam bardo pozytywne wrazenia naturalnej stonowanej slodyczy, delikatny miodowy(?) posmak taki oddech lata w kapsulce. Napewno kupie duze pudelko by teraz zima fundowac sobie takie wspomnienia z wakacji.
Pozdrawiam goraco.
May your bowls always be full my friends. Luck to ya.

na marginesie - gdzie widziales 0,5 kg pudełka?i w jakiej cenie?
"– Stara fajka, jak stara zona: wierna i pewna, ale i młoda czasem sie przyda!"
http://www.fotoreporter.info.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Any Time, Szkielu
Puszke 50g (1.3/4oz) kupilem w sklepie na Manhattanie i zaplacilem okolo $12.50, pudelka 500g (16oz) kupie online i zaplace (z podatkiem i przesylka) okolo $50. Sklep w ktorym robie zakupy na internecie nazywa sie PipesandCigars.com paczki dostaje w ciagu 2 dni. Jeszcze co nie co o tym tytoniu, mysle ze jednak ta slodkosc pochodzi w mniejszym stopniu od samej VA a od jakiegos rodzaju delikatnego prawie nie wyczuwalnego "miodowego syropu" co w niczym nie zmienia mojej spontanicznie pozytywnej oceny. Umiescil bym go pomiedzy (tak mi sie jakos skojarzylo) Virginia No.1 a Navy Flake (ten drugi bardzo lubie). Dzieki
Puszke 50g (1.3/4oz) kupilem w sklepie na Manhattanie i zaplacilem okolo $12.50, pudelka 500g (16oz) kupie online i zaplace (z podatkiem i przesylka) okolo $50. Sklep w ktorym robie zakupy na internecie nazywa sie PipesandCigars.com paczki dostaje w ciagu 2 dni. Jeszcze co nie co o tym tytoniu, mysle ze jednak ta slodkosc pochodzi w mniejszym stopniu od samej VA a od jakiegos rodzaju delikatnego prawie nie wyczuwalnego "miodowego syropu" co w niczym nie zmienia mojej spontanicznie pozytywnej oceny. Umiescil bym go pomiedzy (tak mi sie jakos skojarzylo) Virginia No.1 a Navy Flake (ten drugi bardzo lubie). Dzieki
May your bowls always be full my friends. Luck to ya.
hmmm czyli biorac pod uwagę przyjazne cła to moge liczyc tylko na prezent pod choinka:) wiesz Oli ja nic nie sugeruje;)
"– Stara fajka, jak stara zona: wierna i pewna, ale i młoda czasem sie przyda!"

Re: Mac Baren - Virginia Flake
Ja kupiłem ten tytoń dzisiaj w trafice w Saragossie za 4 euro 

„Przez to ziele możemy podziwiać wspaniałe dzieła Boga, który sprawia, że rzeczy są dziwne, wspaniałe, niezrozumiałe i cudowne dla ludzkiego osądu”
- freemason
- Fajczarz Weteran
Równe, cienkie flejki, jakby cięte laserowo. Bardzo łatwe do rozdrobnienia na cieniutkie wstążeczki. Zapach z puszki bardzo przyjemny, kremowy.
Ogromnie słodki. Przy bardzo wolnym paleniu da się zidentyfikować smak kakao, czego dotąd nie spotkałem w żadnej virginii.
Ma jednak pewną dosyć poważną wadę – za bardzo częstuje kondensatem, jak tylko odrobinę przeciągniemy.
Ogromnie słodki. Przy bardzo wolnym paleniu da się zidentyfikować smak kakao, czego dotąd nie spotkałem w żadnej virginii.
Ma jednak pewną dosyć poważną wadę – za bardzo częstuje kondensatem, jak tylko odrobinę przeciągniemy.
Jestem w połowie puszki i uważam że tytoń jest znakomity, przede wszystkim łatwiejszy w przygotowaniu niż flaki od SG. Smak-wyborny, słodkawy z nutą właśnie lekką kakao, ale taką mglistą. Zdecydowanie będę kupował często ten tytoń 

„Przez to ziele możemy podziwiać wspaniałe dzieła Boga, który sprawia, że rzeczy są dziwne, wspaniałe, niezrozumiałe i cudowne dla ludzkiego osądu”
- Tomasz B
- Fajczarz
Dla wyjaśnienia - ten tytoń w Polsce jest niedostępny?
¡El pueblo unido jamás será vencido!
- freemason
- Fajczarz Weteran
Kiedyś bywał na allegro. W naszych trafikach go nie widziałem.
JA mieszkam poza krajem kupuję bez problemów w trafice
Farciarz... 

Zapraszam na top25snuff.com - rewelacyjne forum o tabakach!
Wyślę ci Pastor puszeczkę jak obiecałem, nie pękaj 

Dzięki Thesary - właśnie odebrałem od Ciebie pachnącą Hiszpanią przesyłkę, a w środku pyszne flejki złotej Va. Nie wiem, kto w Mostexie odpowiada za dobór produktów do dystrybucji, ale brak tego tytoniu na polskim rynku uważam za duży skandal. Tytoń znakomity, słodki, łatwy w obsłudze, nie za mocny (nie można się nim "zajarać na śmierć" - jak choćby FVF od SG), a przede wszystkim bardzo smaczny. Pozdrawiam. Nie wiem jak tu się koledze zrewanżować... Może coś "z Polski rodem" -> Biały Dom, Poniatowski? 

Zapraszam na top25snuff.com - rewelacyjne forum o tabakach!
-
- Fajczarz Weteran
Tak was Panowie czytam i aż mnie ślinka cieknie - jest możliwość otrzymania próbki owego cudeńka?
gg 1986482
"Lepiej mało dobrego, niż dużo złego"
"Lepiej mało dobrego, niż dużo złego"
Jest, Pastor-od ciebie będzie taniej, podeślesz koledze próbkę? I tak ci doślę parę puszek w tym mcu. Daj znać na gg jak to widzisz.