Nowe miejsce spotkań bydgoskich fajczarzy
Moderator: Moderatorzy
- jar
- Moderator
- Kontakt:
Nowe miejsce spotkań bydgoskich fajczarzy
W trybie informacji poniekąd prywatnej, gdyż nie zostałem oficjalnie autoryzowany do wypowiadania się w imieniu Zarządu Klubu PCB (dokładne, "oficjalne" i aktualizowane informacje są na stronach PCB)
http://www.fajki.bydgoszcz.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
niech mi będzie wolno z radością donieść, iż wczoraj, czyli w dniu 8 grudnia 20120 odbyło się kolejne spotkanie w nowym już miejscu. Tradycyjne bowiem miejsce spotkań w budynku klubu Pomorskiego Okręgu Wojskowego przy ul. Sułkowskiego w Bydgoszczy stało się już nieosiągalne dla naszych regularnych spotkań przy fajce w związku z wprowadzonymi przepisami dotyczącymi palenia tytoniu w miejscach publicznych. Dzięki znakomicie przeprowadznej akcji poszukiwania "spokojnego miejsca do palenia fajki" z wielkim udziałem i zasługą "Hobbita" spotkaliśmy się wczoraj i nadal spotykać będziemy w:
Klub Jazzowy El Jazz
Bydgoszcz, ul. Kręta 3
http://www.eljazz.com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
w drugie i czwarte wtorki każdego miesiąca o godzinie 17.30.
Najbliższe spotkanie to spotkanie przy opłatku wyznaczone na dzień 18 grudnia 2010 o godzinie 17.30 w El Jazz
Nasz Wódz - p. Tadeusz Wojtuszkiewicz będzie prowadził rozmowy z Właścicielami Klubu mające na celu doprowadzenie do umowy o naszej regularnej i stałej tam obecności.
Pragniemy utrzymać jak najlepsze, żywe relacje z POW gdzie jako grupa (acz już bez możności palenia) jesteśmy bardzo mile widziani, a jesteśmy z tym miejscem związani od ca. trzydziestu lat. Miejsce to może być dobrą lokacją dla organizowania wystaw etc. imprez.
Jak zawsze
Jacek A. R.
http://www.fajki.bydgoszcz.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
niech mi będzie wolno z radością donieść, iż wczoraj, czyli w dniu 8 grudnia 20120 odbyło się kolejne spotkanie w nowym już miejscu. Tradycyjne bowiem miejsce spotkań w budynku klubu Pomorskiego Okręgu Wojskowego przy ul. Sułkowskiego w Bydgoszczy stało się już nieosiągalne dla naszych regularnych spotkań przy fajce w związku z wprowadzonymi przepisami dotyczącymi palenia tytoniu w miejscach publicznych. Dzięki znakomicie przeprowadznej akcji poszukiwania "spokojnego miejsca do palenia fajki" z wielkim udziałem i zasługą "Hobbita" spotkaliśmy się wczoraj i nadal spotykać będziemy w:
Klub Jazzowy El Jazz
Bydgoszcz, ul. Kręta 3
http://www.eljazz.com.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
w drugie i czwarte wtorki każdego miesiąca o godzinie 17.30.
Najbliższe spotkanie to spotkanie przy opłatku wyznaczone na dzień 18 grudnia 2010 o godzinie 17.30 w El Jazz
Nasz Wódz - p. Tadeusz Wojtuszkiewicz będzie prowadził rozmowy z Właścicielami Klubu mające na celu doprowadzenie do umowy o naszej regularnej i stałej tam obecności.
Pragniemy utrzymać jak najlepsze, żywe relacje z POW gdzie jako grupa (acz już bez możności palenia) jesteśmy bardzo mile widziani, a jesteśmy z tym miejscem związani od ca. trzydziestu lat. Miejsce to może być dobrą lokacją dla organizowania wystaw etc. imprez.
Jak zawsze
Jacek A. R.
Im więcej wolno, tym mniej wypada.
-
- Fajczarz Weteran
Re: Nowe miejsce spotkań bydgoskich fajczarzy

Prawdziwi twardziele nie jedzą miodu. Prawdziwi twardziele żują pszczoły. 

Miło widzieć, że inne grupy też dają sobie radę w tych ciężkich dla nas czasach 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Palenie fajki zapewnia spokojny i obiektywny osąd spraw ludzkich - Albert Einstein
- vlasij
- Fajczarz Weteran
Jako, że pochodzę z okolic Bydgoszczy miałem okazję być El Jazz'ie. Bardzo miłe miejsce. Z tego co pamiętam są tam trzy lub dwie sale, więc zapewne wyłączyli jedną spod nakazu, co przewidziane jest w ustawie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam serdecznie!
- jar
- Moderator
- Kontakt:
Dokładnie tak; jedna z sal oznaczona jest wyraźnym, dużym napisem: Dla palących, i tam odbywają się nasze spotkania. Zapraszamy !
Jak zawsze
Jacek A. R.
Jak zawsze
Jacek A. R.
-
- Fajczarz Weteran
- Kontakt:
Tak się złożyło że miałem okazję być w tym lokalu, przy okazji mojej bytności na Camerimage, spotkałem się tam z JARem.
Szczerze zazdroszczę takiego lokalu... naprawdę wyśmienite miejsce. Szkoda tylko że nie było otwartę w sobotę około południa, bo chętnie bym poszedł tam drugi raz- kiedy powtórnie byłem w operze.
Szczerze zazdroszczę takiego lokalu... naprawdę wyśmienite miejsce. Szkoda tylko że nie było otwartę w sobotę około południa, bo chętnie bym poszedł tam drugi raz- kiedy powtórnie byłem w operze.
moim cholernie subiektywnym zdaniem
----------------------------------
Amatorska Pracownia Wytwarzania i Reperacji Fajek
----------------------------------
Amatorska Pracownia Wytwarzania i Reperacji Fajek
- jar
- Moderator
- Kontakt:
Niestety Eljazz jest, podobnie jak wiele klubów tego rodzaju otwierany pod wieczór. W tym przypadku - jest czynny od godziny 16.
Jak zawsze
Jacek A. R.
Jak zawsze
Jacek A. R.
-
- Początkujący
Witam szanowe i szanownych !
Czy temat fajczarstwa w Bydgoszczy nadal żyje? Z miłą chęcią spotkałbym się w jakimś lokalu z fajką i porozmawiał sobie z kimś z forum ,sam dopiero zaczynam przygodę z fajką i z chęcią podzieliłbym się wrażeniami i doświadczeniami.
Czy temat fajczarstwa w Bydgoszczy nadal żyje? Z miłą chęcią spotkałbym się w jakimś lokalu z fajką i porozmawiał sobie z kimś z forum ,sam dopiero zaczynam przygodę z fajką i z chęcią podzieliłbym się wrażeniami i doświadczeniami.
- jar
- Moderator
- Kontakt:
Dzień dobry,Mych Zbych pisze:Witam szanowe i szanownych !
Tak, żyje i ma się dobrze
http://www.fajki.bydgoszcz.pl/index.php/pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Spotkania odbywają się w zasadzie co czwartek pod wieczór w Browar Pub ulica Długa 9, 85-034 Bydgoszcz. Szefem jest kol. Grzegorz Kubiak obecny na każdym, o ile mi wiadomo, spotkaniu.
Jak zawsze
Jacek A. R.
-
- Początkujący
Bardzo dziekuje za odpowiedź i kontakt.Z chęcią spotkam się z Panami przy fajceczce i porozmawiam
Pozdrawiam serdecznie !

Pozdrawiam serdecznie !
-
- Początkujący
- Kontakt:
Nowe miejsce spotkan bydgoskich fajczarzy
wycinasz z kontekstu...
przed ustaleniem miejsca spotkan bylo takie samo pytanie o takie miejsce...wyszlo, ze Galeria pasuje wiec tak bylo ustalone...imho zmiana miejsca jest niepotrzebna...
przed ustaleniem miejsca spotkan bylo takie samo pytanie o takie miejsce...wyszlo, ze Galeria pasuje wiec tak bylo ustalone...imho zmiana miejsca jest niepotrzebna...